27 Aralık 2010 Pazartesi

ANAOKULU ÇOCUKLARI OYUNCAK BEKLİYOR

ANAOKULU ÇOCUKLARI OYUNCAK BEKLİYOR

Evet yanlış duymadınız bu çağrı hepimizin de tanıdığı Atölye Kedi' den. Kendisi bir anasınıfı öğretmeni...
Yeni atandığı köy okulundaki, minik öğrencilerinin sınıfta oynayacak oyuncakları olmadığını söyledi. Hepimizin geleceği olan bu çocukların tek ihtiyaçları sınıflarında oyun oynarken eğlenecekleri oyuncaklar.


İmkansızlıklarla savaşan bir öğretmenin ve aynı zamanda içimizden olan bu arkadaşımızın sesini duyup ona yardım etmek isteyenlerin yapacakları çok basit. Ya evinizde çocuklarınızın oynamadığı, sıkılıp bir köşeye attığı oyuncakları ya da kendi ellerinizle yapıp, satın alacağınız her türlü oyuncağıYıprak İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilerimizle, çocuklarımızla paylaşmak. Yeni yıla girdiklerinde onların da yeni oyuncakları olsun, onlar da gülsün!


Onların öğretmenler gününde öğretmenlerine getirdikleri hediyelere göz atıp, Atölye Kedi'nin yazısını okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.


Temin ettiğiniz oyuncakların yanına varsa boyama ve hikaye kitabı da eklerseniz, kütüphanelerine de katkıda bulunmuş olursunuz.


Göndereceğiniz Adres:
Evren Yılmaz
Yıprak İlköğretim Okulu - Anasınıfı
Afyon/ Dinar


NOT: Yazıyı kopyalayıp, blogunuzda duyurarakta destek olabilirsiniz.

25 Aralık 2010 Cumartesi

yeni süslerimiz

değişik resimleri sarı parlak kartona çizidik kestik..

24 Aralık 2010 Cuma

EV YAPIMI BEZE


Pufuduk poğaçalarımın üzerine sürdüğüm yumurta sarılarının üzerlerine sürerken beyazlarını atmaya kıyamadım internetten birçok sitede olan bezeyi denedim..sonuç mükemmel..hem yunurta beyazları atılmadı hemde çok sevdiğim bu tadı satın aldıklarımdan bile güzel yaptım..Ben poğaçaları alınca fırın biraz soğuduktan sonra fırına attım..yani 150 derecede falan sonra110 dereceye ayarlayıp  yavaş yavaş pişirdim.
  • 3 Yumurta Akı
  • 3 Küçük çay bardağı toz şeker
  • 1 Fiske tuz
  • 2-3 damla limon suyu
Ev Yapımı Beze Tarifi
  1. Tencereye yumurta akı, şeker ve tuzu koyuyoruz. Kısık ateşte mikserle önce yavaş sonra hızlı 8 dakika kadar çırpıyoruz. Kıvamı yoğunlaşıp hafif tabanı tutmaya başlayınca ocaktan alıyoruz.
  2. 15 Dakika daha çırpmaya devam ediyoruz. Kaşığa alınca dökülmeyecek kıvama gelince kıvamı olmuş demektir.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine krema sıkacağı ile sıkıyoruz.
  4. Tepsiyi soğuk fırına sürüp 110 derecede 45 dakika kadar pişiriyoruz. Soğuyana kadar fırının kapağını açmıyoruz.
  5. Soğuduktan sonra fırından çıkarıp en az 2 saat oda sıcaklığında bekletip servis ediyoruz.
Beze Yaparken Dikkat Edeceğimiz Püf Noktaları :
  • Yumurtaların sarısını kaçırmamak gerekiyor, kaçırırsak beze tutmuyor,
  • Limon suyunu bezenin bembeyaz olması için kullanıyoruz,
  • Yumurtaların oda sıcaklığında ve taze olmasına dikkat ediyoruz,
  • Ateşin çok kısık olması gerekiyor,
  • Ateşten aldıktan sonra uzun süre çırpıyoruz, ne kadar uzun süre çırparsak beze o kadar güzel oluyor,
  • Bezeleri sıkarken şekilleri çizgilerini kaybederse biraz daha çırpıyoruz,
  • Bezeleri ağzı kapalı cam bir kapta oda sıcaklığında saklıyoruz, böyle yapmazsak çıtırlığını kaybediyor,
  • Krema sıkacağının en büyük ucunu kullanıyoruz.

21 Aralık 2010 Salı

kırmızı yılbaşı ağacım...





Bir gün oğlumla evdeki ıvır zıvırlardan süs yapmaya başladık..İşte büyük kutu krem kutusu,biri altın biri süpriz yumurta..oğlumda yılbaşı ağacını merak ediyor..alasıya kadar onu oyalayacak ve sonrada ağacımızın üstünde sergilenecek ağacımızı yaptık...Kartona ağaç çizdik,Sarp ın kırmızı pijamasından ağaç kalıbı çıkarıp kestik..kartonun her iki tarafına silikonla yapıştırdık..silikon sıkarak kahve ve yeşil kum boncukları ve diğer boncukları birde asmak için kurdaleyi yapıştırdık...ta ta ta taaa işte kırmızı yılmaşı ağacımız...yeni yıl yeni umutlar yeni mutluluklar getirsin..Sarpla bana daha şimdiden hazırlıkları bile mutluluklar getiriyor....

5 Aralık 2010 Pazar

boncuk örme kolye

Bu kolyeyi çok seviyorum yapımı da çok basit önce takı için kullanılan misinaya istediğiz renklerde boncuklar geçiriyoruz ve 1 boş tincir 1 bncuklu zincir örüyoruz.Yeteri kadar ördükten sonra 4-6 ya katlayıp uçlarına deri ip takıyoruz..işte bukadar...en zor kısmı okadar boncuğu misinaya geçirmek.

fırında sütlaç

malzemeler:1çay bardağı pirinç
                  1,5 su bardağı su
                  1 lt süt
                  3 kaşık mısır mişastası
                  toz şeker
                  1 yumurta nın beyazı
yapışılı: Bir tencerede pirinçve suyu pişiriyoruz.Pirinç suyunu çekip yumuşayasıya kadar sonra ılınınca 1 lt sütü (birazını ayırarak)ilave edip karıştırarak kaynatıyoruz.Nişastayı ayırdığımız sütle karıştırıp ezdiriyoruz ve sütlacımıza yavaş yavaş karıştırarak ilave ediyoruz.3-4 dk kaynatıparzuya göre şekerini tadına bakarak ilave ediyoruz.İşte sütlacımız hazır .Bu şekilde kaselere koyupta servis de edilebilir.Ama fırında sütlaç için...ısıya dayanıklı kaplara sütlacı paylaştırıp üzerlerine 1 yumurtanın beyazını şekerle çırpıp köpük köpük olunca sütlaçların üzerine paylaştırdım.tepsiye su doldurup üzerine sütlaçları yerleştirdim.200 derece fırında 4-5 dk pişirip ızgarayı açtım üzerlerinin rengi değişince fırından aldım...afiyet olsun....