Öncelikle dövülmüş haşhaşı sıvı yağ ile inceltiyoruz..İçine 3 ölçek toz şeker ve arzuy bağlı ceviz koyuyoruz.Aşağıdaki resimde ilk ve son hali var.Sonra mayalı hamurumuzu hazırlayalım.Bu mayalı hamur poğaça şeklinde de çok güzel oluyor yumuşacık,pastanede yapılmış gibi,içi yağlanıp açmada yapılabilir.
mayalı hamur için:
1 paket yaş maya
5 çay bardağıılık su
1/2 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un malzemelerimizi derin bir kapta karıştırıp yoğuruyoruz.Hamuru yumuşak olmalı.Kardığımız hamuru mayalanmaya bırakıyoruz.Ben temiz poşet geçirip 50 derece ayarlanmış fırında 20-25 dk mayalıyorum.Tarifi çok açıklayıcı yazıyorum inşallah sıkmam ama benim gibi sıfırdan başlayanların yararlanacağını düşünüyorum.



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder