1,5 su bardağı su
1 lt süt
3 kaşık mısır mişastası
toz şeker
1 yumurta nın beyazı
yapışılı: Bir tencerede pirinçve suyu pişiriyoruz.Pirinç suyunu çekip yumuşayasıya kadar sonra ılınınca 1 lt sütü (birazını ayırarak)ilave edip karıştırarak kaynatıyoruz.Nişastayı ayırdığımız sütle karıştırıp ezdiriyoruz ve sütlacımıza yavaş yavaş karıştırarak ilave ediyoruz.3-4 dk kaynatıparzuya göre şekerini tadına bakarak ilave ediyoruz.İşte sütlacımız hazır .Bu şekilde kaselere koyupta servis de edilebilir.Ama fırında sütlaç için...ısıya dayanıklı kaplara sütlacı paylaştırıp üzerlerine 1 yumurtanın beyazını şekerle çırpıp köpük köpük olunca sütlaçların üzerine paylaştırdım.tepsiye su doldurup üzerine sütlaçları yerleştirdim.200 derece fırında 4-5 dk pişirip ızgarayı açtım üzerlerinin rengi değişince fırından aldım...afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder