17 Nisan 2009 Cuma

oğluşumun mevlüt patikleri







Oğluma doğumda yapılan şekerleri ben yapmıştım ve mevlüt içinde araştırmalara başladım.İnternette gördüğüm bir modeli kendi sitilimle yapıp süsledim,içine lavanta koydum.Kenarına yazıda astım ama resimdekilerde yok.



Yapılışı:20 ilmek başlayıp 8 kez haroşo ile gidip geliyoruz 9.sırada 7 ör,6kes,7ör bir sonraki sırada kalan ilk ve son 7 şer ilmeği beraber örüyoruz,3-4sıra örüp bitiriyoruz,İkiye katlayıp kenarlardan ve ortada bitirdiğimiz ilmekleri dikip patik şeklini veriyoruz.İçine bir parça tülbente sardığımız lavantaları koyup,boncuk ve kurdaleyle süslüyoruz.Ben oğlum için 45 tane ördüm.Yapımı çok zevkli.Birde 3,5 numaralı şişle ördüm,ipi çok kalın yada ince olmamalı...beğendiniz mi?

16 yorum:

  1. Çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık.Umarım oğluşunuzu sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyütürsünüz.Allah analı babalı büyümek kısmet etsin inşallah..
    Sevgi/Bursa

    YanıtlaSil
  2. sevgi hanım beğendiğiniz için ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  3. ewet çok tatlı olmuşlar öğretmenim

    YanıtlaSil
  4. size sormuştum okulda ben de açtım anneme bi site isterseniz bakın adresi http://goncaylahobi.blogcu.com biraz sizinkine benzedi ama ben günce gül =)

    YanıtlaSil
  5. tamam güncegülcüm bakayım...iyi yapmışsın annene selamlar..

    YanıtlaSil
  6. bugün gördüm anneminde size selamı var

    YanıtlaSil
  7. merhabalar ben şimdi bu patikten hediye yapıcam ama bir seyi anlamadım 7li irmeği beraber nasıl örücem?bir de nasıl katlıcam ben ılk defa örücemde acemıyım yani yardımcı olursanız sevirim iyi günler.

    YanıtlaSil
  8. merhabalar karabidikim,ortadaki ilmekleri kestikten sonra onlar hiç yokmuş gibi 7+7=14 ilmek örüyoruz...

    YanıtlaSil
  9. HIM TAMAM ANLADIM TESEKKUR EDERİM ÇOK SAOL.UMARIM BENDE BECEREBİLİRİM :)

    YanıtlaSil
  10. ay son bır soru daha dikime geçince aynı iptenmi dikiyorsun yoksa ınce dıkış ipiylemi?

    YanıtlaSil
  11. yok aynı iple dikiyorum hemde iğneyle değil tığla dikiverdim kurdaleyide fiyonk şeklinde üstüste koyum boncukla dikerek sabitledim düğüm atmadım yani...kolay gelsin..sonuçtan haberdar edin:)

    YanıtlaSil
  12. merhaba bıraz gec yazdım 3gundur cok yogundumm ama yapabıldım tesekkur ederım.miniminacık oluyor çok tatlı 3 tane yaptım.kurdela ve lavantayı koyunca resmını gondericem hocam :D iyi geceler

    YanıtlaSil
  13. bende denedim ama süsleyecek malzemem yok resimleyemedim ellerinize sağlık oğluşunuzlada sağlıklı huzurlu bir hayat geçirmeniz dileğiyle

    YanıtlaSil
  14. bende yaptım çok güzel oldu çokkkk teşekkürler :)))

    YanıtlaSil
  15. Beğenip yapmanıza sevindim bebişiniz sağlıklı uzun ömürlü olsun

    YanıtlaSil