24 Aralık 2010 Cuma

EV YAPIMI BEZE


Pufuduk poğaçalarımın üzerine sürdüğüm yumurta sarılarının üzerlerine sürerken beyazlarını atmaya kıyamadım internetten birçok sitede olan bezeyi denedim..sonuç mükemmel..hem yunurta beyazları atılmadı hemde çok sevdiğim bu tadı satın aldıklarımdan bile güzel yaptım..Ben poğaçaları alınca fırın biraz soğuduktan sonra fırına attım..yani 150 derecede falan sonra110 dereceye ayarlayıp  yavaş yavaş pişirdim.
  • 3 Yumurta Akı
  • 3 Küçük çay bardağı toz şeker
  • 1 Fiske tuz
  • 2-3 damla limon suyu
Ev Yapımı Beze Tarifi
  1. Tencereye yumurta akı, şeker ve tuzu koyuyoruz. Kısık ateşte mikserle önce yavaş sonra hızlı 8 dakika kadar çırpıyoruz. Kıvamı yoğunlaşıp hafif tabanı tutmaya başlayınca ocaktan alıyoruz.
  2. 15 Dakika daha çırpmaya devam ediyoruz. Kaşığa alınca dökülmeyecek kıvama gelince kıvamı olmuş demektir.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine krema sıkacağı ile sıkıyoruz.
  4. Tepsiyi soğuk fırına sürüp 110 derecede 45 dakika kadar pişiriyoruz. Soğuyana kadar fırının kapağını açmıyoruz.
  5. Soğuduktan sonra fırından çıkarıp en az 2 saat oda sıcaklığında bekletip servis ediyoruz.
Beze Yaparken Dikkat Edeceğimiz Püf Noktaları :
  • Yumurtaların sarısını kaçırmamak gerekiyor, kaçırırsak beze tutmuyor,
  • Limon suyunu bezenin bembeyaz olması için kullanıyoruz,
  • Yumurtaların oda sıcaklığında ve taze olmasına dikkat ediyoruz,
  • Ateşin çok kısık olması gerekiyor,
  • Ateşten aldıktan sonra uzun süre çırpıyoruz, ne kadar uzun süre çırparsak beze o kadar güzel oluyor,
  • Bezeleri sıkarken şekilleri çizgilerini kaybederse biraz daha çırpıyoruz,
  • Bezeleri ağzı kapalı cam bir kapta oda sıcaklığında saklıyoruz, böyle yapmazsak çıtırlığını kaybediyor,
  • Krema sıkacağının en büyük ucunu kullanıyoruz.

3 yorum:

  1. valla lezzetli tariflere devam diyorum başkada bişey demiyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Çok severim ben de. Hiç denememiştim. Aklıma getirdiğin için saol :)

    YanıtlaSil