11 Nisan 2012 Çarşamba

Danino keniklerin gücü adına..Fikri Mühimim


merhabalar hem anne hemde öğretmen olarak Danino sayesinde hepimizin yararlanacağını düşündüğüm bilgiler var aşağıda:
Konunun önemine hassasiyetle yaklaşan Danino, büyük bir sorumluluk örneği göstererek büyüme çağındaki çocuklarımızın sağlıklı kemik gelişimi için günlük almaları  gereken kalsiyum ve D vitamini konusunda toplumu bilinçlendirmeyi görev ediniyor.

Çocuklarımızın günlük beslenmelerinin bir parçası olarak alacakları kalsiyum ve D vitamini bedensel gelişimleri için çok önemli. Türkiye' de her 4 çocuktan birinde D vitamini yetersizliği ve her 2 çocuktan birinde kalsiyum alımında eksiklik görülüyor.  Özellikle büyüme çağındaki çocuklarımızın sağlıklı kemik gelişimi için bu konu daha da  hassas bir hale geliyor. Konunun ihmal edilmesi, çocuklarımızın ileri yaşlarında problem yaşamalarına neden olabilir.

Çocuklarımızın sağlıklı kemik gelişimi için her öğünde almaları gereken kalsiyum açısından en zengin besin grubu, süt ve süt ürünleridir. Çocuklarımızın yeterli kalsiyum alımlarını temin edebilmek için tüketmesi önerilen günlük kalsiyum miktarı 3-4 porsiyon (800-1000mg)’dur.
Günlük kalsiyum ihtiyacının karşılanması için bir büyük su bardağı süt veya yoğurt, bir kibrit kutusu büyüklükte (30gr) peynir, 2,5 küp taze peynir (100gr), bir küçük kase muhallebi veya sütlaç 250mg kalsiyum içerir ve bir porsiyon kabul edilir.

 Süt ve süt ürünlerinin tüketiminin artması çocukların bu ürünleri tüketmeyi kabul etme istekleriyle ilişkilidir. Bizler genellikle süt ve süt ürünleri dediğimizde ilk anda yoğurt ve peyniri aklımıza getiririz. Mutfak kültürümüzde vazgeçilmez yerleri olan bu ürünlerin çocuklarımız tarafından ekşi ve tuzlu bulunmaları nedeniyle tercih edilmemekte tercih edilse bile tüketim miktarları sınırlı olmaktadır. Çocuklarımızın sütün yararlarından daha çok faydalanabilmelerini mümkün kılan ve günlük kalsiyum ihtiyaçlarının karşılanmasında etkili olan taze peynirin alternatif olarak değerlendirilmesi sağlıklı bir tercih olabilir.

Az hacimde (40gr) olan taze peynir Danino 108 mg kalsiyum içeriği ile zengin bir kaynaktır. Aynı zamanda  B2 ve B12 vitaminlerinin ve büyümek için gerekli olan maddelerin vücutta üretilmesini sağlayan fosforun da doğal bir kaynağıdır. En önemlisi de peynir yemeyen ve sevmeyen çocuklara peynir yedirmenin de en lezzetli şeklidir.

Danino, bu kampanya sayesinde uzman doktorumuzdan alınan bilgiler ışığında sağlıklı nesillerin yetişmesi için toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor.


 Fikri mühim kampanyasıyla edindiğim bu bilgier işinize yarayacak ve günlük kalsiyum ve demir ihtiyacını karşılamak için hergün bir Danino size destek olacak...
Danino kampanyasıyla yaptığımız çalışma da oğlumla yapboz yaptık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder