12 Ekim 2014 Pazar

Şeker Hamurundan Pasta Tarifi


Oğlum 5yaşını bitirdigi yil kreşteki ilk doğum günü doğum dünü pastasınıben yapmak istedim ama kalabalık oldukları için 2katlı yapmak zorunda kaldım 2 katlı ilk pastam ... Katlardan biri 28 diğeri 22 cmlik kalıpla yapıldı ama tarif26+20 cm lik kalıp için isteğe göre arttırıp azaltılabilir ben aşağıdaki tarifi 15 yumurtaya göre yaptım
12 büyük boy yumurta
2su bardağı toz şeker
1 çay bardağı portakal suyu
2 su bardağı un
80 gr kakao

Kuru malzemeleri 2 kez eleyin fırını 170 dereceye ayarlayın yumurtaların sarılarını bir kaba beyazlarını bir kaba ayırın şekeri bu iki kaba bölüp beyazlar kaskatı olasıya sarılar mayonez kıvamına gelesiye çırpın
Portakal suyunu sarılara çırparal azar azar ekleyin
Beyazlarına kuru malzemeleri ve yumurta saısını yavaş yavaş ilave edip söndürmeden tahta kaşıkla sadece tek yönde karıştırın
20-30dk pişirip kürdan testi yapıp güzelce soğduktan sonra kalıptan çıkarın kalıpların altlarınylı kağıt kaplı yanlar yağlanmayacak ki güzel kabarsın çıkıp soğuyunca yanlar bıçak yardımıyla kalıptan ayrılır.

Ara kreması: 2 paket cremole 400 ml sütle çırpılacak

Üstü ganaj: 2 paket krema 400 gr çikolata eriyesiye ocakta ısıtın soğuyunca ganaj hazır.

Ben araya çikolata damlası koyup kremoleyi sade yapıyorum çikolatalı da olabilir isteğe göre araya vişne veya meyve veya krokan eklenebilir.

Facebooktan sobebutikpasta sayfasından da beni takip edebilirsiniz...iyi pazarlar

posted from Bloggeroid

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder