20 Eylül 2009 Pazar

Esra nın Bayram Tatlısı...






Bayram için yaptığım tatlıyı size yazmadan olmazdı değil mi?İşte tatlım...
hamuru: 2 yumurta
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1,5 su bardağı şeker
7-8 tane kuru incir.(bir gece önce küçük parçalara bölüp suda bekletilecek)
Önce şekerle yumurtayı çırpıp diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.Oldukça kıvamlı bir hamur oluyor.Midi fırınlar için dikdörtgen borcama kaşıkla yaydırıyoruz.(resimde kare gözüküyor çünkü diğer yarısı yendi:))Çok ince oluyor ama kabaracak merak etmeyin.Yaydırırken kaşığı yağlayıpta yaydırdım daha kolay oldu.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz.Kek gibi bıçakla yada kürdanla pişip pişmediğini anlayabiliriz.Kek pişip soğuyunca üzerini çatalla deliyoruz ve sıra kremasında...

kreması :2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket margarin

Margarin hariç hepsini pişiriyoruz.Kremadan çok yumuşak hamur kıvamında oluyor.Sonra margarini ekliyoruz ve tatlımızın üzerine yayıyoruz.
üzerini ceviz ve tarçınla süsleyebilirsiniz... Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. denedim süper oldu..bizim gibi ceviz,incir yeme alışkanlığı olmayanlar için süper bir tatlı..ayrıca pişerken nefis kokular dağılıyor mutfağınızdan:))ben bir sonraki denememe şerbet dökmeyi düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  2. aafiyet olsun münewerciğim...dediğin gibi kekini ıslatmak çok iyi fikir..deneyeceğim...

    YanıtlaSil